Válaszok

Levelekre adott válaszaim:

Szia!
Lehet az egyik hobbid az evés. Az evés persze örömöt is ad, de vannak negatívumai is, ha valakinek az a hobbija. Amúgy nem lenne baj, ha örömöt adsz magadnak evéssel, én is szoktam, csak a mennyiséget kellene keretek között tartanod. Tehát nyugodtan ehetsz egy fél tábla csokit is, ha összességében nem eszel túl sokat, akár avval is lefogyhatsz. Persze nem túl egészséges, de fogyás szempontjából tök mindegy. Nagy Tímea párbajtőrvívó például csokival szokta lefogyasztani magát....

Tehát, ha örömöt akarsz adni magadnak, akkor valami finomsággal nyugodtan lepd meg magad,  csak arra figyelj, hogy összességében kevesebbet egyél mint eddig...
Konkrétan:
Azért nagyobb a súlyod mint kellene, mert többet eszel, mint kellene. Azért eszel többet, mert rászoktál. Akkor fogsz kevesebbet enni, ha kevesebbhez szoksz hozzá. Úgy tudod magad szoktatni valamihez, hogy olyan fokozatosan, lassan, hogy szinte észre sem veszed, egyre kevesebbet eszel.

Most írok néhány drasztikus mondatot, a legtöbb ember nem hiszi el, pedig igazak!

 Ha egészségesebb akarsz lenni, vagy/és izmosabb, akkor azért sportolj, de ne akarj sporttal lefogyni!
A  sport, és a mozgás nem fogyaszt!

Ha egészségesebb akarsz lenni, maradni, akkor egyél egészségesebb ételeket, de csak azért, ugyanis az egészséges ételek sem fogyasztanak!

Kizárólag az fogyaszt, ha kevesebbet eszel!

Ha csak egyszer eszel egy nap, a nap többi részében meg éhezel, akkor úgy fogsz kinézni, mint a szumósok, ugyanis ők is ettől hájasodnak el! Tehát az éhezés, majd a napi egy étkezés nem fogyaszt, de hájasít!

Egyél többször, ahogy jól esik, ne éhezzél, de összességében egyél olyan picivel kevesebbet, hogy azt szinte észre se vedd. Minden módszer, ami kitartást, vagy akaraterőt követel, kérdéses eredményű, általában (95%) bukás...

A legjobb testépítők általában undorodtak a testüktől, ezért kezdtek sportolni, majd lettek a legjobbak. Általában az átlagtól soványabbak, gyengébbek, stb. voltak...  Később, amikor már jól néztek ki, már két motivációs módszert használhattak. :

A régi motivációs módszer az volt, hogy annak ellenére, hogy az átlagnál már sokkal jobban néztek ki, még mindig rendszeresen ócsárolták magukat, és továbbra is undorodtak maguktól, de legalább nagyon elégedetlenek voltak.
Evvel lehetett fejlődni, ez is kellően jól motivál, de a mellékhatása a boldogtalanság,  depresszió, és az élet egyéb területein sikertelenség.

Az új, modernebb módszer még hatékonyabb, és a mellékhatása nem negatív, hanem pozitív!

A modern testépítők már ezt az új motivációs módszert használják! A lényege, hogy amikor eredményt érsz el, akkor azt engeded meglátni magadnak, és örülsz neki, büszke vagy magadra, sikerként éled meg! Ennek eredménye az lesz, hogy hinni fogsz a fejlődésbe, megnövekszik a magabiztosságod,  minden siker új sikerekre ösztönöz úgy, hogy nincs szükséged közben akaraterőre.
Ennek a módszernek mellékhatása, hogy sokkal hatékonyabb, nagyobb eredményeket lehet vele elérni, és közben boldogságot, jókedvet ad, az élet egyéb területén is jobban boldogulsz!

Természetesen mindkét módszert kipróbáltam, és ezt az utóbbit javaslom neked is!

Egy éve 118kg voltál, most meg 94? EMBER! EZ ÓRIÁSI!
Légy magadra büszke, és hidd el, hogy semmi mással, mint némi odafigyeléssel, olyan testsúlyt fogsz tudni beállítani magadnak, amilyet akarsz!

Amit tenned kell, az odafigyelés!
Olvasd el, még egyszer, ha kell kétszer amit írtam itt is, meg a weblapon is, mert tudom, hogy fontos dolgok felett átsiklott a figyelmed!

Tudnod kell, hogy kb. hány kilokaloriát (kcal) eszel egy nap, kb. 300 kcal pontossággal.
Ha erre a képességre szert teszel, akkor ennyivel kell kevesebbet enned 1-2 hétig naponta.
Majd amikor eltelt az 1-2 hét és hozzászoktál a mennyiséghez, akkor újabb 300 kcal csökkented a napi adagodat.
Ne étkezést hagyjál el, hanem az ugyanannyiszor egyél, de minden étkezésből egy csipetnyivel kevesebbet egyél, így azt a keveset észre sem fogod venni.
Tőlem sportolhatsz vagy ülhetsz a tv előtt, ehetsz csokit vagy almát, tök mindegy, csak ez számít!

Amit semmiképp ne csinálj! 
magad ócsárlása
nagy hév
türelmetlenség
túl gyors elvárások, siettettetés.

Ha lassabb vagy, sokkal sikeresebb leszel!
Amin javítanod kell, az a  figyelem!

Ha valami nem világos írj, üdv.